En av Europas största brottningstävlingar för barn och ungdomar hålls i Göteborg

I helgen hålls en av Europas största brottartävlingar igen i Göteborg. Brottartävlingen firar 85 års jubileum detta året och markerar en viktig milstolpe för vad tävlingen står för. Brottning är en av världens äldsta sporter och innebär en enorm atletisk förmåga. För att gå segrande ur en match behöver man uthållighet och starka muskler men framförallt kunskap om tekniker samt strategi.

Sedan 1933 har Svenska Brottningsförbundet drivit tävlingen som hålls i Göteborg. Tävlingen är den största för barn och ungdomar att utveckla sina atletiska förmågor och skapa gemenskap, inte bara i teamet utan ibland även för hela städer.

Hundratals brottare kommer mellan 28-29 april att samlas i Valhalla Sporthallar i Göteborg för att delta eller stödja brottarna som kommer att tävla om stipendier, medaljer och pokaler. Varje år delas stipendier ut till de två mest framstående brottarna efter avslutad tävlingshelg. Alla deltagare får dessutom fritt inträde till Liseberg som ofta ses som en stor höjdpunkt för barnen.

Att vara huvudsponsor för denna prestigefyllda tävling är en stor ära. Svensk brottning är ansedd som en del av världens bästa inom idrotten. Några svenska brottare som gjort stora avtryck är bland andra Mikael Ljungberg, Frank Andersson, Martin Lidberg och Ara Abrahamian tillsammans med Jenny Fransson samt systrarna Johanna och Sofia Mattsson. Med tävlingar som Soft Touch Open kan vi föda nya unga talanger som cementerar Sverige som ett av världens bästa brottningsländer.

I år deltar 669 brottare i tävlingen från 99 olika klubbar - se mer om vilka som deltar här.

Soft Touch Open: 28-29 april i Valhalla Sporthallar (Valhallavägen 3, 412 51 Göteborg)